Adventures, outdoor and travels

Toppturstävlingen Hammarbybacken 2h med en mammut som höjdpunkt

I torsdags ställde jag upp i Hammarbybacken 2h, tävlingen hade ett förkortat upplägg jämfört med förra året då tävlingen pågick i sex timmar. Tävling i toppturande, eller randonnée som det heter på franska går ut på att ta sig uppför med stighudar under skidorna och sedan åka nedför så snabbt som det bara går. Att springa uppför för att sedan åka nerför en backe kanske låter som ett tveksamt nöje. Men jag kan intyga att det faktiskt var roligt, en mycket trevlig tävling och god stämning! Själv ställde jag upp i soloklassen, under de två timmarna fixade jag 13 vändor i stabil takt. Hammarbybacken 2h var dessutom en utmärkt uppvärmning inför den tre gånger så lång tävlingen senare i veckan på lördagen, Flottsbro 6h, med målgång vid midnatt!

I väntan på startenI väntan på starten

Start Hammarbybacken 2hStartklara för två timmars spring i backen

Mammuten på toppenDen ensamma mammuten fick man säga hej till på toppen. Den hade stora betar så för att vara på säkra sidan gällde det att vara snabb med stighudarna och skynda sig ner igen

En till mammut, fast av annan sort. Timförtjänsten för två timmars spring i backen var god. Vann ett fin fint pris i form av en Mammut Pulse Barryvox tranceiver. Denna värstingmodell kan bland annat känna av om den som har otur att bli begravd under en lavin rör på sig och har puls. Häftigt!

En rapport från veckans andra lopp, Flottsbro 6h utlovas inom kort

One response

  1. Pingback: Glöm melodifestivalen, nya lördagsnöjet är skidgång i motlut « AddAdventure.net

Leave a comment