Adventures, outdoor and travels

Omplanering, från Mont Blanc massivet till Berner Oberland och Aletsch glaciären

Fick ett mail i förra veckan, ett tråkigt sådant. Skidalpinism turen i Mont Blanc massivet som skulle gå av stapeln i mitten av mars har av någon anledning och utan någon vidare förklaring blivit inställd.

Efter en kort stunds besvikelse började jag fundera på vad som skulle hittas på istället, flygresan till Genève är redan bokat så något annat äventyr var det tvunget att bli. Efter en stunds googlande fann jag en tur i Schweiz som både tids- och platsmässigt skulle fungera.

En vecka kommer jag att vara uppe bland alptopparna. Färden kommer bland annat gå över Aletsch glaciären (alpernas största glaciär) och Konkordiaplatz,övernattningarna kommer att ske i “hütter” längs vägen. Denna rutt är lite tuffare vertikalt än Grandes Jorasses turen, det blir en fin utmaning efter all Vasaloppsträning på längden. Apropå Vasaloppsträning blev det 4 mil på skidorna under helgen. Ska bli lite skönt att efter nästa söndag byta skidsort från längd till alpint.

Här är några bilder från turens sträckning över glaciären. Ser fint ut, eller hur?

Oberland Glacier Schweiz Oberland Mountains Switzerland Glacier Switzerland

2 responses

  1. Ellinor Algin

    Hej! Jag undrar om du har gjort turen på Aletsch? Vi ska dit i sommar och försöka vandra på glaciären men det är väldans svårt att hitta litteratur och tips i ämnet. Mvh Ellinor

    Like

    19 May, 2013 at 20:48

Leave a comment