Adventures, outdoor and travels

Att slå läger i storm

This slideshow requires JavaScript.

Inför kurstillfälle nummer tre, 23 november hade vi fått order att ha med oss 5 liter vatten och vara förberedda på tuff en eftermiddag. Äventyrsgänget möttes upp vid foten av Hagabacken med Hilleberg tält och spritkök. Denna kulle har ingen imponerande fallhöjd, men är mer än väl tillräckligt hög för att man ska bli trött efter några vändor.

Målet med det praktiska momentet var att vi skulle lära oss att använda utrustning på rätt sätt. Bland annat konsten att sätta upp ett tält på rätt sätt samtidigt som en kastrull vatten kokas upp, fort skulle det självklart gå! Vi skulle slå läger som om vi vore på Mount Everest. Viktigt att tänka på är att aldrig släppa tältet, för då kan det hända att det flyger iväg och att man får sova under barhimmel, vilket inte är att rekommendera om man är på ett riktigt berg. Efter några ruscher upp och nerför kullen med tung packning och pannlampa var vi rejält trötta och att sätta upp tälten var en utmaning som blev större efter varje vända. Betydelsen av samarbete och koordinering inom gruppen blev mycket tydlig för att vara effektiva.

När vi var klara med de praktiska tältövningarna fortsatte kvällen med teori. Fredrik Erixon och Fredrik Sträng gick igenom äventyrsplanering, olika projektmodeller och vad vi måste vara förberedda på för att klara vårt examinationsprov, KEB Classic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s