Adventures, outdoor and travels

Lhasa – Kathmandu på cykel


Bild:från Cykloteket
För en vecka sedan (ursäkta den sena uppdateringen) var jag på ett inspirerande föredrag på Cykloteket. Föreläsarna för kvällen var gänget Lhasa- Kathmandu Racing Club, nyss hemkomna från deras cykeläventyr i Himalaya. Projektet började för ungefär fyra år sedan då ett gäng grabbar/gubbar bestämde sig för att cykla från Lhasa – Kathmandu.

Ingen i gruppen hade någon större erfarenhet av cykling eller friluftsliv överhuvudtaget, vilket kanske var tur, för om de för fyra år sedan då projektet påbörjades hade inblick i hur mycket tid och träning som de var tvungna att lägga ner är det troligt att cykelturen i Himalaya aldrig skulle blivit av. Tidningen Outside har i sitt senaste nummer skrivet en omfattande artikel om Lhasa- Kathmandu Racing Clubs äventyr, missa inte det!

Den lärdom som jag främst tar med mig från detta föredrag, med tanke på min stundande vandring i Nepal är att på hög höjd förbränner man proteiner i större omfattning än fett. Alltså ska ett gäng proteinbarer ner i packningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s